Persoon

De Cock, Jan Claudius

ID
12125
URI
https://id.erfgoed.net/personen/12125

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Bewaarschool Sinte Maria en 18de-eeuwse calvarieberg

Paardenmarkt 111 (Antwerpen)
Kleuterschool van de Sint-Antoniusparochie in neotraditionele stijl, van omstreeks 1905-1910, waarvan het ontwerp is toe te schrijven aan de architect Jules Bilmeyer. Jaarankers 1613 en 18de-eeuwse calvarieberg van de gesloopte kapucijnenkerk tegen de zuidgevel.


Mercator-Orteliushuis

Kloosterstraat 15-17 (Antwerpen)
Mercator-Orteliushuis, mede genoemd naar de Antwerpse cartograaf en geograaf Abraham Ortelius die hier zou gewoond hebben. Traditioneel herenhuis volgens dateringen in kern opklimmend tot 1547 en 1555, uitgebreid met de laat-barokke oostvleugel in 1698.


Museum Plantin-Moretus

Heilige Geeststraat 8, Vrijdagmarkt 22 (Antwerpen)
Herenhuis en drukkerij van Christoffel Plantin, die zich hier in 1576 vestigde. Het traditionele gebouwencomplex werd verder uitgebouwd door Balthazar Moretus in de eerste helft van de 17de eeuw. De voorbouw in régencestijl dateert uit het derde kwart van de 18de eeuw.


Parochiekerk Sint-Jacob

Sint-Jacobstraat 9 (Antwerpen)
Basilicale kruiskerk met westtoren in Brabantse hoog-gotiek, in drie grote bouwfasen opgetrokken vanaf eind 15de eeuw tot midden 17de eeuw, door de bouwmeesters Herman I, Domien en Herman II de Waghemakere en Rombout Keldermans.


Sint-Pauluskerk en dominicanenklooster

Sint-Paulusplaats 15, 20, Sint-Paulusstraat 8, Veemarkt (Antwerpen)
De Sint-Pauluskerk, het Predikherenpand en de Calvarieberg liggen ingeplant in het huizenblok dat omsloten wordt door de Veemarkt, de Nosestraat, de Sint-Paulusplaats, de Sint-Paulusstraat en de Zwartzustersstraat.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: De Cock [online], https://id.erfgoed.net/personen/12125 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.