Persoon

D'Havé, Albert

ID
11493
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11493

Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Gemeentehuis Maldegem

Marktstraat 7 (Maldegem)
Huidig gemeentehuis gebouwd in 1909 naar plannen van de Gentse architect Henri Geirnaert van 1907. Rechthoekig strak symmetrisch gebouw van elf traveeën en twee bouwlagen boven een hoog onderbouw, vooraan gemarkeerd door een vierkante, uitspringende belforttoren met dubbele statietrap en speelse achthoekige bekroning met opengewerkte belvedère en naaldspits en ijzeren windvaan.


Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Vrede

Tragelstraat (Kaprijke)
Maria-oord, gerealiseerd in 1949 uit dankbaarheid van de Lembeekse bevolking voor het bespaard blijven van oorlogsgeweld tijdens de Tweede Wereldoorlog, op initiatief van pastoor Van Goethem.


Kapel van het Vossenhol

Schautenstraat (Maldegem)
Kapel van het Vossenhol, toegewijd aan Onze-Lieve-Vrouw van Troost, gelegen naast het schoolgebouw van de zusters maricolen en gebouwd op grond van de zusters. Opgetrokken in 1956 in opdracht van E.P.F. Van Hoorebeke en architect J. Reyntjens-Van Hoorebeke.


Klooster van de arme klaren coletinnen

Tieltsesteenweg 22 (Eeklo)
Klooster van de arme klaren coletinnen, zogenaamd "Monasterium van de Heilige Drievuldigheid". Kloostercomplex rondom twee kloosterhofjes, opgetrokken in verschillende bouwfasen: eerste kloostergebouwen van 1891-1893, kapel van 1894, en laatste uitbreiding van 1902, straatvleugel vernieuwd in 1960.


Parochiekerk Heilige Bavo en kerkhof

Dorsweg 6 (Lievegem)
Neoclassicistische bakstenen kerk opgericht in 1855-56 ter vervanging van een in 1854 gesloopt éénbeukig romaans kerkje met achthoekige toren. Omringend kerkhof met ijzeren afsluiting. Op het kerkhof, bakstenen neoromaanse kapel met graf van familie De Smet, met binnenin een calvarie.


Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Pieter met kerkhof

Zaffelare-Dorp 8 (Lochristi)
De parochiekerk is gelegen aan de noordkant van Zaffelare-Dorp binnen een ommuurd kerkhof met enkele opgaande lindes, dat uitgewerkt is met hekpijlers en ijzeren hekken. Het betreft een basilicale kerk met driebeukig schip van zes traveeën met een iets vooruitspringende vierkante toren en met uitgebouwde sacristie tegen de noordelijke zijbeuk.


Pastorie, later dekenij met tuin

Kerkstraat 5-7 (Eeklo)
Oorspronkelijk verblijf voor de pastoor, volgens de literatuur gebouwd in 1642 door het kerkbestuur op de plaats van een verwoeste hoeve die in 1637 aangekocht werd. Sinds 1878 dekenij met grote ommuurde tuin.


Sint-Jozefkerk

Abdijstraat 29A (Eeklo)
Parochie opgericht bij KB van 30.12.1971. Modern kerkgebouw naar ontwerp van 1972 van de architecten Paul Bekaert, Edgard De Decker, en Bertrand De Muynck uit Eeklo. De aanbesteding werd toevertrouwd aan de firma nv. De Graeve uit Deinze.


Stadswoningen gedateerd 1667 en 1643

Moerstraat 46 (Brugge)
Twee diephuizen van vier/drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Verankerde bakstenen trapgevels (10 treden + topstuk) van 1667 (nummer 46) en 1643 (nummer 48), zie jaarankers. "Kunstige Herstelling" uit 1971-1974 naar ontwerp van L. en P. Viérin (Brugge) waarbij rechter tuitgevel als trapgevel is herbouwd.


Stedelijke begraafplaats

Molenstraat (Eeklo)
Stedelijke begraafplaats. Deels beschermd als monument bij ministerieel besluit van 30.04.2004.

Uitvoerder van

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart en kerkhof

Stee (Sint-Laureins)
Imposante laatgotische kerk uit 1501 met dominante neogotische toren, ingeplant te midden van het grotendeels ommuurd rechthoekig kerkhof in de noordoosthoek van het dorpsplein. In het westen, aan het Stee, wordt het kerkhof afgesloten door ijzeren hekken op lage bakstenen voet tussen gemetste pijlers. Op het kerkhof staan graftekens van de late 18de eeuw tot de late 20ste eeuw.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: D'Havé [online], https://id.erfgoed.net/personen/11493 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.