Persoon

Williame, L.J.

ID
11284
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11284

Beschrijving

Ingenieur L.J. Williame was algemeen directeur van de in 1877 te Antwerpen gestichte scheepswerf Béliard-Crighton, voluit de Sociéte Anonyme Ateliers de Réparations et Chantiers Beliard, Crighton & Cie. Naast het moederbedrijf, gevestigd op het Antwerpse ‘Droogdokkeneiland’, had Béliard-Crighton werven in onder meer Oostende, Duinkerke en Le Havre. De Antwerpse scheepswerf fuseerde in 1961 met de Etablissements Guthrie, Murdoch & Co tot de firma Béliard-Murdoch, die in 1980 opnieuw fuseerde met Mercantile Marine Engineering tot het bedrijf Mercantile-Béliard. Deze laatste ging in 1990 op in het in 2013 failliet verklaarde Antwerp Shiprepair.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Opdrachtgever van

Art-decoburgerhuis Williame

Ryckmansstraat 12 (Antwerpen)
Halfvrijstaand burgerhuis in art-decostijl, gebouwd in 1935 als eigen woning voor ingenieur L.J. Williame naar een ontwerp van architect Joseph Somers uit 1934. De woning is één van de eerste realisaties in de Ryckmansstraat. Bij de vergunning van de werken eind december 1934, waren de straat en riolering nog niet aangelegd.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Williame [online], https://id.erfgoed.net/personen/11284 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.