Collectief

Eigen Woning, Puurs

ID
11115
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11115

Beschrijving

Sociale huisvestingsmaatschappij Eigen Woning werd opgericht op 19 oktober 1951 en in hetzelfde jaar erkend door Nationale Maatschappij voor Goedkope Woningen en Woonvertrekken. Als eerste voorzitter werd Jozef De Wit, gemeentesecretaris van Breendonk, aangeduid. Bij oprichting was de maatschappij werkzaam in Hingene (thans deelgemeente van Bornem) en Ruisbroek en Breendonk (thans deelgemeenten van Puurs). Haar werkingsgebied breidde doorheen de jaren uit, meer bepaald door opslorping op 19 september 1988 van de Regionale Bouwvennootschap voor volkswoningen (werkzaam in Puurs en Sint-Amands) en door overname op 30 juni 1995 van CV Zonnige Woningen (werkzaam in Sint-Amands en Bornem). Thans is de maatschappij als coöperatieve vennootschap werkzaam en gevestigd in Puurs, en eveneens actief in Bornem en Sint-Amands.

Tot de belangrijkste realisaties van de huisvestingsmaatschappij behoort de wijk Nieuwstraat in deelgemeente Ruisbroek.

  • S.N. 1997: Monografieën erkende bouwmaatschappijen, in: S.N., Bouwstenen van sociaal woonbeleid ’45-‘95. De VHM bekijkt 50 jaar volkshuisvesting in Vlaanderen. Deel 2, Brussel, 60-147, 74-75.
  • S.N. 2001: 50 jaar Eigen Woning, Bornem.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)




Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Eigen Woning, Puurs [online], https://id.erfgoed.net/personen/11115 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.