Collectief

Maatschappij voor Goedkope Woningen van Tienen

ID
11088
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11088

Beschrijving

De ‘Société anonyme pour la Construction, l’Habitation et Les Logements des Habitations à bon marché de Tirlemont’ werd opgericht als een naamloze vennootschap op 31 december 1920. In 1950 wijzigde de naam tot naamloze Maatschappij voor Goedkope Woningen van Tienen en vervolgens in 1980 tot NV Huisvesting Tienen. Sinds 21 april 1986 heeft de maatschappij de vorm van een coöperatieve vennootschap en is ze werkzaam onder haar huidige naam. Thans beheert de maatschappij zo’n 500 huurwoningen, die alle op het grondgebied van Tienen gelegen zijn. Toch is de maatschappij ook werkzaam in Glabbeek en Hoegaarden.

Een voorbeeld van een interessante realisatie zijn de sociale woningen aan de Aarschotsesteenweg en het Rozenhof, die dateren uit de jaren vijftig.

  • S.N. 1997: Bouwstenen van sociaal woonbeleid De VHM bekijkt 50 jaar volkshuisvesting in Vlaanderen (deel 2), Brussel, 1997, 113.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)



Thema's

Opdrachtgever van

Wijk Rozenhof


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Maatschappij voor Goedkope Woningen van Tienen [online], https://id.erfgoed.net/personen/11088 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.