Persoon

Dumont, Philippe

ID
11085
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11085

Beschrijving

Philippe Dumont is de neef van architect Alexis Dumont. Samen realiseerden ze de Ravenstein Galerij in Brussel (1954-1958) en de hoofdzetel van de Fédération des Entreprises de Belgique (FEB) in de Ravensteinstraat in Brussel (1955-1958).

Architect Dumont werkte frequent samen met architect José Vanden Bossche. Hun oeuvre bestond voornamelijk uit monumentale appartements- en kantoorgebouwen in Brussel, zoals bijvoorbeeld een kantoorgebouw voor de SA l'Urbaine (hoek Filips de Goedestraat en de Jozef II straat, 1963, gesloopt), twee appartementsgebouwen in opdracht van de Bvba Etudel Résidentielle (Henri Jasparlaan en Overwinningsstraat, 1963), een kantoor-, handels- en appartementsgebouw in opdracht van de Caisse Générale d'Hypothèque et d'Assurances (Henri Jasparlaan, 1966) en appartementsgebouw Winterthur (Kunstlaan, 1968). In Opwijk bouwden ze samen met de lokale architect Emiel Van Lembergen een rusthuis aan de Kloosterstraat (1967).

Architect Dumont werkte ook enkele keren samen met Vanden Bossche in opdracht van de Gewestelijke Maatschappij van Halle voor de Huisvesting, thans zogenaamd Woonpunt Zennevallei. Zo ontwierpen ze tijdens de jaren zeventig de eerste fase sociale woningen in de wijk Blokbos-Langblok in Beersel.

  • LUYPAERT I., MEEUSSEN J. en WILLOCX M. 2007: Over bouwmeesters (architecten) die in Opwijk en Mazenzele werkten , in: Open Monumentendag, thema wonen, Breken en bouwen. Wonen in Opwijk en Mazenzele, 16de-21ste eeuw [online], http://homdad.com/HOM-alg/omd-2007/13-Architecten.pdf (geraadpleegd op 24 maart 2016).
  • S.N. s.d.: Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Inventaris van het bouwkundig erfgoed [online], http://www.irismonument.be (geraadpleegd op 24 maart 2016).

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)



Thema's

Ontwerper van

Wijk Blokbos - Langblok


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Dumont [online], https://id.erfgoed.net/personen/11085 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.