Collectief

De Woningnood, Muizen

ID
11064
URI
https://id.erfgoed.net/personen/11064

Beschrijving

Eén van de vroegste gekende realisaties van de samenwerkende maatschappij De Woningnood waren sociale arbeiderswoningen aan de Jan Frans Van Geelstraat en Peter Benoitstraat in Muizen omstreeks 1932. De exacte oprichtingsdatum van de maatschappij is echter onbekend. Vermeldingswaardig zijn voornamelijk de naoorlogse realisaties van de maatschappij. Ze stelde de Vilvoordse architect Lucien Engels aan voor het ontwerp van twee boeiende, modernistische realisaties, namelijk een kleinschalig woonensemble aan de Alfred Nobelstraat (1955) en een geheel van vier appartementsgebouwen aan Geitenberg en Vrije Velden (1956) in Muizen. De maatschappij werd in 1973 opgeslorpt door de Inter-Vilvoordse Maatschappij voor Huisvesting. Hierdoor ging het beheer over naar deze Vlaams-Brabantse maatschappij.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Opdrachtgever van

Sociale woningen ontworpen door Lucien Engels

Alfred Nobelstraat 27-29, 30-41, 42-44 (Mechelen)
In opdracht van lokale sociale huisvestingsmaatschappij De Woningnood gebouwde volkswijk van zestien wooneenheden, verdeeld over vier volumes, naar ontwerp van de Vilvoordse architect Lucien Engels.


Thema's

Opdrachtgever van

Wijk Geitenberg


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: De Woningnood, Muizen [online], https://id.erfgoed.net/personen/11064 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.