Persoon

Gilis, Pierre Jacques

ID
10006
URI
https://id.erfgoed.net/personen/10006

Beschrijving

Pierre Gilis was van beroep binnen- en buitenhuisschilder en oefende het schilderwerk op doek uit als hobby. Hij zou een zeer goed tekenaar en portrettist zijn geweest. Hij volgde les aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Hij had kunnen deelnemen aan de Prix de Rome voor schilderkunst, maar zijn teruggetrokken karakter zou hem weerhouden hebben aan de wedstrijd mee te doen. Hij woonde tot in 1941 in Borgerhout, Langstraat nr. 17, en verhuisde vervolgens met de gehele familie naar Tienen, Leuvenselaan nr. 43. Hij schilderde verschillende portretten van familieleden, namelijk die van zijn ouders, neef en nicht. Hij bekwaamde zich eveneens in stillevens en landschappen. Na een langdurige en pijnlijke ziekte overleed hij in het gesticht der broeders alexianen in Tienen op 14 december 1942, 67 jaar oud. Hij werd begraven in Tienen op het stedelijke kerkhof.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Erfgoedobjecten

Ontwerper van

Alleenstaande eclectische villa

De Vaart 24 (Pelt)
Aan straatzijde van een bakstenen muur met pijlers en ijzeren hekken voorziene villa met dubbelhuisopstand, gebouwd in 1919-20.



Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Gilis [online], https://id.erfgoed.net/personen/10006 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.