Gebeurtenis

Toevalsvondst Ieperstraat 8

literatuurstudie, post-excavation onderzoek, archiefonderzoek, materiaalstudie, opgravingen vanuit wetenschappelijke vraagstelling, toevalsvondsten
ID
225373
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/225373

Beschrijving

Tijdens rioleringswerken in het bestaande wegtracé van de Ieperstraat in Wijtschate werd een houten tunnelconstructie doorbroken. Over een oppervlakte van 33,50 m² werd het terrein onderzocht. Na afgraving door de graafmachine tot aan de top van de tunnel, werd deze verder manueel vrijgemaakt en opgekuist. Het weggraven van de grond in het oostelijke stuk tunnel gebeurde eveneens machinaal.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Verdegem S. & Vanhoutte S. 2020: Onderzoek van een tunnel uit de Eerste Wereldoorlog in Wijtschate, Ieperstraat. Eindrapport van een toevalsvondst, Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed 138, Brussel.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:

Bron: https://id.erfgoed.net/dossiers/251
Type: toevalsvondst (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Ieperstraat 8 (Heuvelland)
Tijdens rioleringswerken in de Ieperstraat in Wijtschate werd een houten tunnelconstructie uit de Eerste Wereldoorlog doorbroken. Het betreft een Duitse tunnel met een combinatie van Duits en geallieerd materiaal.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Toevalsvondst Ieperstraat 8 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/225373 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.