Gebeurtenis

Toevalsvondst Goudsbloemstraat 50

in-situbehoud, evaluerend terreinonderzoek, toevalsvondsten
ID
225100
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/225100

Beschrijving

Tijdens rioleringswerken en het steken van een collector voor Aquafin in de Biezenstraat, Sint-Hubertusstraat en Mgr. Van Waeyenberghlaan in het stadscentrum van Leuven werd een bakstenen muur aangetroffen aan de Goudsbloemstraat nummer 50. De vondst werd aan de stadsdiensten gemeld door een buurtbewoner. De stadsarcheoloog van de stad Leuven ging ter plaatse kijken en meldde de toevalsvondst aan het agentschap Onroerend Erfgoed. De evaluatie van de vondst gebeurde door de stadsarcheoloog op 26 en 27 februari 2020.

Auteurs: Van Ransbeeck, Lisa
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: https://id.erfgoed.net/dossiers/3667
Type: toevalsvondst (archeologieportaal)
Datum:

Bron: JANSEN I. (red.) 2023: Verslagen van archeologische toevalsvondsten uit 2020 waar geen verder onderzoek nodig of mogelijk was, Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed 255, Brussel.
Type: literatuur
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Goudsbloemstraat 50 (Leuven)
Tijdens rioleringswerken en het steken van een collector voor Aquafin in de Biezenstraat, Sint-Hubertusstraat en Mgr. Van Waeyenberghlaan in het stadscentrum van Leuven werd een bakstenen muur aangetroffen aan de Goudsbloemstraat nummer 50.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Toevalsvondst Goudsbloemstraat 50 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/225100 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.