Gebeurtenis

Toevalsvondst Merlegathoeve

toevalsvondsten
ID
223788
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/223788

Beschrijving

Tijdens restauratie- en innovatiewerken in de Merlegathoeve in Puurs werd bij het uitgraven van een werkput een volledige bakstenen kelder met toegangstrap ontdekt. De vondst werd op aanraden van de architect door de eigenaar op 16 december 2019 gemeld aan het agentschap Onroerend Erfgoed. Een archeoloog van het agentschap ging op 20 december 2019 ter plaatse kijken. Die dag werd de kelder opgemeten en gefotografeerdĀ voor een 3D-weergave. Op 31 december 2019 werd een tweede vondst, een waterput, gemeld op dit site. De terreinevaluatie hiervan gebeurde op 2 januari 2020.

Auteurs: Vynckier, Geert
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: https://id.erfgoed.net/dossiers/2978 en https://id.erfgoed.net/dossiers/3139
Type: vondstmelding
Datum:

Bron: JANSEN I. (ed.) 2022: Verslagen van archeologische toevalsvondsten uit 2019 waar geen verder onderzoek nodig of mogelijk was, Onderzoeksrapporten Agentschap Onroerend Erfgoed 221, Brussel.
Type: literatuur
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

L. Nutenstraat 22 (Puurs-Sint-Amands)
Tijdens restauratie- en innovatiewerken in de Merlegathoeve in Puurs werd bij het uitgraven van een werkput een volledige bakstenen kelder met toegangstrap ontdekt.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Toevalsvondst Merlegathoeve [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/223788 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.