Gebeurtenis

Archeologische opgraving Grote Markt

archeozoölogisch onderzoek, opgravingen vanuit wetenschappelijke vraagstelling
ID
220212
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/220212

Beschrijving

WP1 en WP3 werden t.g.v. de aanwezigheid van nutsleidingen gefaseerd aangelegd (segmenten 1 en 2). De proefsleuven werden aangelegd door een graafmachine met een tandenloze bak, steeds onder toezicht van de erkend archeoloog. De sleuven werden omwille van veiligheidsredenen trapsgewijs aangelegd. De onderste niveaus werden geregistreerd d.m.v. sonderingen, aangevuld met controle-boringen.
Telkens werd de volledige stratigrafische sequentie onderzocht. De vlakken werden steeds gelinkt aan de profielen en in elke proefsleuf werd de westelijke profielwand geregistreerd in functie van de stratigrafische opbouw.

Auteurs: Jansen, Isabelle
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: De Gryse J., m.m.v. Eggermont S. 2018: Grote Markt (Diksmuide, West-Vlaanderen). Archeologisch vooronderzoek vanuit wetenschappelijke vraagstelling. Eindverslag. Sint-Michiels-Brugge: Ruben Willaert bvba.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Grote Markt (Diksmuide)
De archeologische prospectie die uitgevoerd werd op de Grote Markt van Diksmuide kadert binnen de geplande herinrichting van het marktplein. Omdat de geplande werken eventueel aanwezige archeologische sporen kunnen vernietigen, werd voorafgaandelijk een archeologische prospectie vanuit wetenschappelijke vraagstelling uitgevoerd.


Grote Markt (Diksmuide)
Tijdens de aanleg van nutsleidingen en de daaropvolgende heraanleg van de Grote markt werd centraal op deze markt een toegangstrap van een schuilkelder uit de Tweede Wereldoorlog ontdekt waarvan de bovenkant ook gedeeltelijk werd vrij gelegd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologische opgraving Grote Markt [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/220212 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.