Gebeurtenis

Toevalsvondst Kasteel van Kwabeek

zaden- en vruchtenonderzoek, archeobotanisch onderzoek, toevalsvondsten
ID
210092
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/210092

Beschrijving

Bij de evaluatie van de toevalsvondst op het terrein op 10/10/2016 bleek al gauw dat het hier ging om restanten van een belangrijke historische site en de funderingen van voorlopers en verbouwingen van het huidige kasteel met zijn aansluitende slotgracht. Daarom werd besloten een opgraving te laten doorgaan van 12/10/2016 tot 14/10/2016.

Auteurs: Vynckier, Geert
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: https://id.erfgoed.net/dossiers/76
Type: toevalsvondst (archeologieportaal)
Datum:

Bron: VYNCKIER G., COOREMANS B., DE GROOTE K., LENTACKER A. & MOIES J. 2021: Restanten van het oude kasteel van Kwabeek te Boutersem-Vertrijk (Vlaams-Brabant). Eindverslag van een toevalsvondst. Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed nr.183 Brussel
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Neervelpsestraat 11 (Boutersem)
Op 06/10/2016 kwam bij het agentschap Onroerend Erfgoed een melding binnen van een toevalsvondst op het domein van het kasteel van Kwabeek. Tijdens grond- en infrastructuurwerken voor de herinrichting van de toegangsweg naar en het plein voor het kasteel trof men robuust muurwerk aan in bak- en Gobertangesteen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Toevalsvondst Kasteel van Kwabeek [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/210092 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.