Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Sint-Jacobskerk

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
189640
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/189640

Beschrijving

Er werd één proefput van 2 x 8m aangelegd in de eerste travee van de gotische kerk. Een belangrijk aandachtspunt van het vooronderzoek was gericht op het bepalen van het niveau van het oorspronkelijk maaiveld alsook de vroegere vloerniveaus en oudere sporen van de kerk. Ook het nagaan van de aanwezigheid van inhumaties in de kerk maakte deel uit van de vraagstelling van het vooronderzoek.

Auteurs: Smeets, Maarten
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: SMEETS M. 2011: Het archeologische vooronderzoek in de Sint-Jacobskerk te Leuven, onuitgegeven rapport, Stad Leuven en Triconsult NV.
Type: literatuur
Datum:
Toelichting: C.K.:Smeets:2011ae

Bron: SMEETS M. 2011: Het archeologisch vooronderzoek in de Sint-Jacobskerk te Leuven., Archeologie 2011. Recent Archeologisch onderzoek in Vlaams-Brabant 2011, 20-22.
Type: literatuur
Datum:
Toelichting: C.K.:Smeets:2011af

Bron: SMEETS M. 2012: Het archeologisch onderzoek in de Sint-Jacobskerk te Leuven (Vlaams-Brabant), Archaeologia Mediaevalis Kroniek 35, 183-185.
Type: literatuur
Datum:
Toelichting: C.K.:Smeets:2012ah


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Sint-Jacobsplein (Leuven)


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Sint-Jacobskerk [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/189640 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.