Gebeurtenis

Historische studie Kortessem

historische studie
ID
152914
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/152914

Bronnen

Bron: Pauwels D., Schlusmans F. met medewerking van Muyldermans E. & Rombouts J. 1999: Inventaris van het cultuurbezit in Belgiƫ, Architectuur, Provincie Limburg, Arrondissement Tongeren, Kanton Borgloon, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 14N4, Brussel - Turnhout.
Type: literatuur
Datum:
Toelichting: C.K.:Bouwen14n4


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Printhagendreef 4 (Kortessem)
Op het kasteeldomein werd zowel een boorcampagne als archeologisch onderzoek uitgevoerd. Het archeologische onderzoek aan de Printhagendreef in Kortessem werd uitgevoerd naar aanleiding van een grootschalige renovatie- en herwaarderingscampagne. De aangetroffen sporen uit de vijf werkputten die werden aangelegd ter hoogte van de voormalige gracht hielden zonder uitzondering verband met de gracht rond het kasteel en met de brug die over deze gracht liep. Het dateerbare vondstmateriaal dateert uit de 19e eeuw of later. Deze datering bevestigt de historische informatie dat de gracht werd aangelegd aan het einde van de 18e eeuw en werd gedempt in de loop van de 19e eeuw. Ook de brug werd aangelegd bij deze bouwcampagne in het derde kwart van de 18e eeuw.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Historische studie Kortessem [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/152914 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.