Gebeurtenis

Opgraving Suikerfabriek II

proefputten i.f.v. steentijdartefactensites, materiaalstudie, archeologische opgravingen
ID
1083207
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083207

Beschrijving

Fase 1 van het veldwerk ging van start op 17 oktober 2022 en bestond uit een waarderend testvakkenonderzoek ter hoogte van de beide geselecteerde onderzoekzones. De aan- of afwezigheid van steentijdartefacten werd onderzocht door middel van testvakken (0,25 m2) die in een verspringende grid met een tussenafstand van 1,5 m zijn gezet. Hiervoor is over de beide onderzoekzones een meetsysteem uitgezet bestaande uit aaneensluitende blokken van 5 m bij 5 m die op hun beurt zijn onderverdeeld in (zeef)vakken van 50 cm bij 50 cm (m.a.w. 100 zeefvakken per blok).

In de zones die op basis van de resultaten van het waarderend testvakkenonderzoek weerhouden zijn voor verder onderzoek zijn alle vakken onderzocht. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een aaneengesloten grid van vakken van 0,25 m2 (50 x 50 cm) die wederom in artificiële niveaus van 10 cm zijn uitgegraven.

Auteurs: Perdaen, Yves
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Bronnen

Bron: PERDAEN Y. & T. DE HERDT 2023: Eindverslag opgraving Moerbeke, Suikerfabriek, BAAC Vlaanderen Rapport 2591, Evergem
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Terweststraat (Moerbeke)


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Suikerfabriek II [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1083207 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.