Gebeurtenis

Opgraving Simon Stevinplein 2-2a

archeologische opgravingen
ID
1082491
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082491

Beschrijving

Na een positief vooronderzoek door middel van proefputten werd één werkput aangelegd met een oppervlakte van 114 m2 op de plaats waar de geplande bouwwerken het bodemarchief zouden vernietigen. De werkput is onderzocht in zes opgravingsvlakken. Tijdens het onderzoek werden ook twee profielen onderzocht. Op de beperkte hoeveelheid vondsten (ceramiek, metaal, glas, dierlijk bot en natuursteen) werden een eerste analyse en interpretatie uitgevoerd.

Auteurs: Moens, Jan
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Verhaeghe C. 2023: Eindverslag opgraving Brugge, Simon Stevinplein 2-2a en Loppemstraat 13-15, BAAC Vlaanderen Rapport 2651, Evergem.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Simon Stevinplein 2 (Brugge)
Naar aanleiding van een renovatieproject in de historische binnenstad van Brugge werd na een positief vooronderzoek overgegaan tot het opgraven van de zones die door de bouwwerken zouden vernietigd worden. Hierbij werd een reeks sporen uit de vol- en laatmiddeleeuwse sporen vastgesteld. Daarnaast werd ook een beperkte hoeveelheid verspitte Romeinse ceramiek gevonden.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Simon Stevinplein 2-2a [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082491 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.