Gebeurtenis

Opgraving St-Hermesbasiliek altaar

bureauonderzoek, archeologische opgravingen
ID
1082463
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082463

Beschrijving

De geplande werken hebben een impact op een zone in de crypte. Het gaat om een oppervlakte van ca. 4 m2 die werd blootgelegd aan de hand van werkputten. Hierbij wordt een bestaand altaar en bijbehorende sokkel verwijderd. Na de verwijdering en uitbraak van de bestaande betegeling wordt de betegeling in Doornikse kalksteen van de zone naast het altaar doorgetrokken. De aangetroffen sporen werden voorzien van een spoornummer, gefotografeerd, ingemeten en beschreven. Waar vondsten werden aangetroffen, werden deze voorzien van een vondstenkaartje en op locatie ingemeten. Er werden geen vondsten aangetroffen en geen sporen genomen.

Auteurs: Lommelen, Lies
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: WILLAERT R. 2023: Sint-Hermesbasiliek (Ronse, Oost-Vlaanderen) Rapportering opgraving. Deel 2: Verslag van resultaten van de opgraving., Archeologierapport ID2719, Sint-Michiels-Brugge.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Kaatsspelplein (Ronse)
Beperkte opgraving vanuit een wetenschappelijke vraagstelling. Er kon een antropogene laag vastgesteld worden. Door het beperkt karakter van deze opgraving levert het geen kenniswinst op het onderzoek naar de bouwgeschiedenis van de basiliek.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving St-Hermesbasiliek altaar [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082463 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.