Gebeurtenis

Opgraving Vaubanstraat 42

in-situbehoud, archeologische opgravingen
ID
1082446
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082446

Beschrijving

In het programma van maatregelen was een zone van 1275 m2 geselecteerd voor een archeologische begeleiding. Hiervan werd enkel binnen de zone van de geplande funderingen archeologische resten aangetroffen (9 spoornummers). In totaal werden 8 werkputten aangelegd. Voor het fysisch geografisch onderzoek werden verschillende profielen gedocumenteerd en beschreven. Er werden slechts acht vondsten aangetroffen, meer specifiek bouwmateriaal (bakstenen en mortel), dat geƫvalueerd werd.

Auteurs: Moens, Jan
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Belis B., Siemons J. & van den Notelaer 2023: Vauban versterking aan de Vaubanstraat, VEC Rapport 157, Geel.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Vaubanstraat 42 (Ieper)
Het archeologisch onderzoek kadert in de bouw van twee nieuwbouwwoningen op een perceel aan de Vaubanstraat gesitueerd aan de oostzijde van de binnenstad van Ieper. Na een positief vooronderzoek werd overgegaan tot het gedeeltelijk opgraven van het noordelijk gedeelte van het perceel. Hierbij werd een gedeelte van de Spaanse citadel aangesneden, naast een bomkrater uit de Eerste Wereldoorlog.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Vaubanstraat 42 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082446 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.