Gebeurtenis

Werfbegeleiding Edingsesteenweg 284

in-situbehoud, materiaalstudie, archeologische opgravingen
ID
1082306
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082306

Beschrijving

Op 25 en 26 mei 2023 voerde BAAC Vlaanderen een werfbegeleiding uit langs de Edingsesteenweg 284. Een werfbegeleiding is een methode van archeologische opgraving waarbij de regie van de graafwerken bij de uitvoerder van de werken berust en het archeologisch onderzoek zich beperkt tot wat mogelijk is binnen het gegeven kader van deze werken.

Er zijn zeven werkputten aangelegd. Het aantal hangt samen met de geplande werken op het terrein.

Bij de uitgraving voor de vloerplaat (werkput 1, vlak 1) werd het sporenniveau niet geraakt maar wel een niveau met vondsten. Om zicht te krijgen op de spreiding van deze vondsten, zijn deze in vakken van 2x2 m ingezameld.

Auteurs: Hazen, Peter
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: HAZEN P., JANSSENS N. STERN C. & BAKX R. 2023: Eindverslag opgraving Gooik, Kester Edingsesteenweg 284, BAAC Vlaanderen Rapport 2650, Evergem.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Edingsesteenweg 284 (Gooik)
De werfbegeleiding heeft interessante inzichten opgeleverd over de bodemopbouw en de archeologische resten op een perceel centraal binnen de vicus van Kester.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Werfbegeleiding Edingsesteenweg 284 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082306 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.