Gebeurtenis

Kaartstudie Ferrariskaart

kaartstudie
ID
1082293
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082293

Beschrijving

Bij de analyse van de Ferrariskaart (1771-1777) heeft een hobby-historicus alle puntobjecten op de kaart voor heel Vlaanderen aangeduid in GIS. Het gaat hierbij om kerken, kapellen, kruisbeelden, galgen, molens, watermolens, wippen en slagvelden.

Auteurs: Nachtergaele, Kenneth
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Ferrariskaart
Type: cartografie/iconografie/fotografie
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Kammeersweg 2A (Galmaarden)
Niet-georiënteerde kerk in classicistische stijl opgetrokken in 1749-1772 door de abdij van Vorst, mits integratie van de oudere toren van de afgebroken kerk.


Maarkeweg (Maarkedal)
Georiënteerde dorpskerk binnen een rechthoekig ommuurd kerkhof; voorheen een kleiner ovaalvormig kerkhof vergroot in 1786 en in 1892 vernieuwde kerkhofmuur en toegangshekken.


Steenweg 39 (Brakel)
Naar aanleiding van de plaatsing van een ondergrondse verwarmingsinstallatie in de kerk werd een opgraving met het oog op wetenschappelijke vraagstelling uitgevoerd. Bij het onderzoek kwamen muurresten aan het licht die in verband te brengen zijn met de voorgangers van de huidige kerk. In totaal kwamen ook 15 volledig of gedeeltelijk bewaarde skeletten aan het licht.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Kaartstudie Ferrariskaart [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082293 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.