Gebeurtenis

Archeologisch onderzoek Zwarte Nonnenstraat 16

archeologische opgravingen
ID
1082162
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082162

Beschrijving

De archeologische opgraving had de vorm van een werfbegeleiding, in uitvoering van een archeologienota in uitgesteld traject. In de woning werden drie kleine putjes gegraven (ca. 1 op 1m), aan de tuinzijde werden een vijftal bijkomende putten en vlakken gegraven op de locaties waar werken voorzien waren.

Ondanks de ligging aan de rand van de middeleeuwse ringwalsite en de vondst van laat-middeleeuwse waterputten op dit perceel in 1985, werden geen significante archeologische sporen aangetroffen. Dit is vooral te wijten aan de beperkte diepte en omvang van de werkputten, waardoor op geen enkele plaats een volledig inzicht in de stratigrafie werd bekomen. Er kan hierdoor geen uitspraak gedaan worden of er zich al dan niet archeologisch erfgoed op dit perceel bevindt.

Auteurs: De Decker, Sam
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: DECONYCK J. & VERGAUWE R. 2023: Verslag van Resultaten. Eindverslag opgraving + werfbegeleiding Veurne Zwartenonnenstraat. Gate Archeologie, Aalter.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Zwarte Nonnenstraat 16 (Veurne)
Bij archeologisch onderzoek (werfbegeleiding) werden een beperkt aantal sporen uit de 19de en 20ste eeuw aangetroffen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch onderzoek Zwarte Nonnenstraat 16 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082162 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.