Gebeurtenis

Opgraving Abdij van Vlierbeek

archeologische opgravingen
ID
1082067
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082067

Beschrijving

Zowel in de noordelijke pandgang als in het koetshuis en paardenstal werd inzicht bekomen in de bouwevolutie van deze gebouwen. Buiten delen van het (opgaand) muurwerk werden ook vloerniveaus, riooltjes een waterput en enkele kelders aangesneden. Tussen het oud abtskwartier en koetshuis/paardenstal werd een vondstenrijke afvallaag aangesneden. De jongste (bouw)fasen van de noordelijke pandgang en koetshuis/paardenstal lopen door tot in de nieuwste tijd.

Auteurs: Moens, Jan
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Vander Ginst V., Van Roy J. & Dupont L. 2023: Eindverslag: Abdij Vlierbeek-Leuven, Studiebureau Archeologie - Archeo-rapport 577, Tienen.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Abdij Vlierbeek (Leuven)
Verscheidene afbraakwerken en bodemingrepen op het domein van de voormalige abdij van Vlierbeek werden archeologisch opgevolgd in de vorm van een opgraving en een werfbegeleiding. Hierbij werd een deel van de noordelijke pandgang en het koetshuis en de paardenstal onderzocht.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Abdij van Vlierbeek [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1082067 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.