Gebeurtenis

Werfbegeleiding Schapenstraat 103A

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, booronderzoek, archeologische opgravingen
ID
1081953
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081953

Beschrijving

Opgraving in de vorm van een werfbegeleiding.

Rekening houdend met de minimale impact op de bodem bij de nivelleringswerken en de beperkingen door de omgevingsvergunning stedenbouwkundige handelingen is de opgraving tijdens de werfbegeleiding oppervlakkig gebleven. Om de verstoring van potentiƫle archeologie te vermijden, is een opvolging tijdens de afbraak- en graafwerkzaamheden uitgevoerd in de vorm van een werfbegeleiding zodat adequate
maatregelen konden genomen worden voor in-situ behoud van archeologische sporen en structuren. Omdat de werfbegeleiding hier tot doel had ingrepen op het bodemarchief te vermijden in het kader van in-situ behoud, is het archeologisch onderzoek beperkt gebleven tot de registratie van aangetroffen sporen en archeologische artefacten, met een zo beperkt mogelijke impact op die sporen en artefacten. Niet volledig opgegraven dieperliggende sporen zijn na de werfbegeleiding op een gepaste wijze afgedekt en beschermd tegen degradatie.

Auteurs: Cosyns, Peter
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: PeCoARCHEO

Bronnen

Bron: COSYNS P., ROOVERS I. & NIJSSEN E. 2022: Eindverslag Leuven - Schapenstraat 103A (2021I222). Verslag van Resultaten van opgraving (werfbegeleiding), PeCoARCHEO-rapport 41.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Schapenstraat 103A, Sint-Beggaberg (Leuven)
Hoewel de locatie van het projectgebied is gesitueerd in het historische centrum heeft het projectgebied weinig kennisvermeerdering opgeleverd. De intensieve verstoringen vanaf het einde van de 19de eeuw en de 20ste eeuw hebben de bodem zwaar verstoord.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Werfbegeleiding Schapenstraat 103A [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081953 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.