Gebeurtenis

Vooronderzoek Markstraat 47-49

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1081874
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081874

Beschrijving

Het proefsleuvenonderzoek werd door Hembyse Archeologie uitgevoerd op 15 september 2023. De grondwerken werden uitgevoerd door de firma BECA. Er werd gebruik gemaakt van een Kubota U56-5 minigraver op rupsen, voorzien van een dieplepelbak van 1 meter breed. Na afloop van de prospectie werden de onderzoeksvlakken onmiddellijk terug aangevuld. Er werd tijdens het onderzoek geen relevante vondsten of sporen aangetroffen waardoor verder onderzoek niet geadviseerd wordt.

Auteurs: De Smaele, Bart
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: HEMBYSE

Bronnen

Bron: DE SMAELE, B., DOUCET, A., PIETERS, H., 2023. Resultaten van de prospectie met ingreep in de bodem op de site Marktstraat 47-49 te Nieuwpoort; Onderzoeksrapport Hembyse Archeologie 300, Gentbrugge.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Marktstraat (Nieuwpoort)
Teneinde de archeologische waardering van het onderzoeksgebied in zijn volledigheid toe te laten, was in de archeologienota een programma van maatregelen opgemaakt voor de uitvoering van een uitgesteld vooronderzoek, bestaande uit een proefsleuvenonderzoek.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Vooronderzoek Markstraat 47-49 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081874 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.