Gebeurtenis

Opgraving Siemenslaan 5

metaaldetectie, zaden- en vruchtenonderzoek, radiokoolstofdatering, archeologische opgravingen
ID
1081836
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081836

Beschrijving

Een zone van 3000m2 werd vlakdekkend opgegraven. Het gaat om een site zonder complexe stratigrafie, met een zandige ondergrond. Er werd een eerder beperkt aantal vondsten verzameld.

Er werden enkele stalen genomen voor onderzoek naar zaden en vruchten, maar na waardering bleek dat de stalen onvoldoende zaden bevatten voor verdere analyses. Daarnaast werden ook vier 14C-dateringen uitgevoerd op de aangetroffen structuren. Twee dateringen stroken met de aardewerkvondsten en plaatsen de site rond de 11de eeuw. Twee andere analyses (op bijgebouwen) geven een veel jongere datering, maar mogelijk gaat het hierbij om intrusief materiaal.

Auteurs: De Decker, Sam
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Polfliet B., Slabbinck F. & Vanhecke I. 2023: Siemenslaan 5 (Oostkamp, West-Vlaanderen). Eindrapport van de opgraving, Brugge.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Siemenslaan (Oostkamp)
Bij de opgraving van een terrein van 3.000m² werden gebouwsporen uit de Volle Middeleeuwen aangetroffen, een kuil uit de Bronstijd en recentere sporen van landgebruik.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Siemenslaan 5 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081836 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.