Gebeurtenis

Werfbegeleiding Begijnhof

metaaldetectie, radiokoolstofdatering, archeologische opgravingen
ID
1081759
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081759

Beschrijving

Door het versnipperde en ondiepe karakter van de werfbegeleiding was het soms moeilijk faseringen en samenhang te bekomen. De meeste informatie op deze site kon ontleend worden aan de geplaatste profielen. Het overgrote deel van de lagen die verspreid over het projectgebied werden aangetroffen is van antropogene oorsprong. Het betreft voornamelijk ophogingslagen. In de loop der eeuwen werd het terrein van het Begijnhof duidelijk op verschillende plaatsen en op verschillende momenten opgehoogd. De moederbodem werd bij het aanleggen van de werksleuven slechts zelden bereikt.

Er werd een assessment van de stalen uitgevoerd, maar geen van de stalen (pollen, zaden en vruchten, dierlijk bot, micromorfologie), maar geen verdere analyses. Wel werden een aantal C14-dateringen uitgevoerd.

Auteurs: De Decker, Sam
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: GALLOO M. & BRUYNINCKX T. 2023: Archeologische opgraving Eindverslag Kortrijk Begijnhof Werfbegeleiding (prov. West-Vlaanderen). Eindverslag, Ingelmunster.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Begijnhof (Kortrijk)
Bij de opvolging van de werken aan de riolering werden een aantal archeologische waarnemingen gedaan.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Werfbegeleiding Begijnhof [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081759 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.