Gebeurtenis

Werfbegeleiding Cappellehof

archeologische opgravingen, bureauonderzoek
ID
1081525
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081525

Beschrijving

Archeologische evaluatie van een historische hoevesite door middel van een werfbegeleiding naar aanleiding van geplande werkzaamheden. De werken behelzen onder andere de afbraak van enkele licht gefundeerde, 20ste-eeuwse bijgebouwen, de heraanleg van het binnenplein en de omgeving en de uitbraak en heraanleg van de vloeren van de stallen, de hoevewoning en de ast. Bijkomend wordt er ook riolering, nutsvoorzieningen en drainage aangelegd. Er worden ook twee nieuwe volumes voorzien in aanbouw.

Auteurs: Pype, Pedro
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: PYPE P. & COENAERTS J. 2023: Hoeve Capellehof, gelegen aan het Sint-Jansplein 10 te Rollegem-Kapelle (Ledegem). Archeologische evaluatie van een historische hoevesite door middel van een werfbegeleiding, ABO archeologische rapporten 1829, Gent.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Sint-Jansplein (Ledegem)
Op basis van de gekende historische gegevens zou het hoevecomplex teruggaan tot de late middeleeuwen. Tijdens de archeologische opvolging kwamen twee archeologische sporen aan het licht, nl. een bakstenen funderingsmuur en een ca. 4m brede gracht.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Werfbegeleiding Cappellehof [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081525 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.