Gebeurtenis

Opgraving Kerkstraat-Haenebrouckstraat

metaaldetectie, zaden- en vruchtenonderzoek, radiokoolstofdatering, palynologisch onderzoek, dendrochronologisch onderzoek, archeozoölogisch onderzoek, archeologische opgravingen
ID
1081364
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081364

Beschrijving

BAAC voerde het onderzoek uit in twee fasen. De eerste fase, uitgevoerd in juli 2021, besloeg het opgraven van de eerste twee niveaus (vlakken 1 en 2). Na het uitvoeren van dit gedeelte van de opgraving plaatste de initiatiefnemer bronbemaling rondom het terrein. Vervolgens namen de archeologen in een tweede fase het derde en tevens diepste archeologische vlak onder handen. Dit gebeurde in september en oktober van 2021.

Door de aanwezigheid van enkele bestaande recente funderingen en kelders konden vlak 1 en vlak 2 niet overal aangelegd worden, vandaar dat de hier onderzochte oppervlaktes telkens lager waren dan vlak 3. Vlak 3 kon wel over de gehele oppervlakte onderzocht worden.

Auteurs: Janssens, Niels
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Bronnen

Bron: JANSSENS N. 2023: Eindverslag opgraving Gistel, Haenebrouckstraat Kerkstraat, BAAC Vlaanderen Rapport 2521, Gent.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Kerkstraat 21-25 (Gistel)
Naar aanleiding van de bouw van appartementen met ondergrondse parkeergelegenheid werd een proefputtenonderzoek en een archeologische opgraving uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Kerkstraat-Haenebrouckstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1081364 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.