Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Korte Heide

landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1080937
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080937

Beschrijving

Het landschappelijk bodemonderzoek (in de vorm van 29 boringen) werd reeds uitgevoerd en gerapporteerd door ABO bv. Dit verslag - dat dus geen deel uitmaakt van de archeologienota (ID18872)- is als bijlage toegevoegd aan de nota. Er werd een tweede landschappelijk bodemonderzoek uitgevoerd door Studiebureau Archeologie, waarbij werd afgeweken van de vooropgestelde hoeveelheid boorpunten. Er zijn in totaal acht boringen uitgevoerd, namelijk zes boringen ter hoogte van de zone voor grondverbetering en twee boringen ter hoogte van de zone van het toekomstige bufferbekken. In totaal werden aldus 37 bodemprofielen geregistreerd.

Ter hoogte van de zone voor grondverbetering zijn 7 proefsleuven aangelegd waardoor 518m2 van de 4905m2 werd onderzocht. Ter hoogte van de zone van het bufferbekken zijn 2 proefsleuven aangelegd waardoor 194m2 van de 1900m2 werd onderzocht.

Auteurs: Van Liefferinge, Nick
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Studiebureau Archeologie

Bronnen

Bron: VAN LIEFFERINGE N. 2023: Nota: Resultaten van het archeologisch vooronderzoek aan de Korte Heide(straat) in Diest/Tessenderlo. Studiebureau Archeologie bv, Tienen.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Gorenstraat, Korte Heide (Diest)
Naar aanleiding van riolerings- en wegeniswerken werd er, ter hoogte van de zone van het toekomstig bufferbekken en van het terrein voor grondverbetering, een (bijkomend) landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Korte Heide [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080937 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.