Gebeurtenis

Toevalsvondst Parochiekerk Sint-Mauritius

archeologische opgravingen, toevalsvondsten
ID
1080798
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080798

Beschrijving

Het veldwerk werd uitgevoerd op 2 maart 2016 door Frederik Roelens (veldwerkleider, Raakvlak), Dieter Verwerft (Raakvlak), en Jurgen Vandewalle (Raakvlak). Tijdens het veldwerk werd vooral de focus gelegd op het registreren van de aangetroffen archeologische resten. Hiervoor werden structuren handmatig opgekuist en geregistreerd op basis van foto’s en schetsen. Een andere belangrijke stap in de registratie vormde het inmeten en beschrijven van de aangetroffen sporen en structuren aan de hand van veldbeschrijvingen en inmeetwerk via een totalstation.

Auteurs: Lannoy, Branco
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Lannoy, B. Roelens, F. & Verwerft, D. 2023: Sint-Mauritiuskerk (Varsenare, W.-Vl.) Eindverslag van een toevalsvondst, Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed 276.
Type: literatuur
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Oude Dorpsweg 75 (Jabbeke)
Centraal in de dorpskern, in de bocht van de Oude Dorpsweg en uitkijkend op de Oudenburg- en Westernieuwweg, ligt de parochiekerk Sint-Mauritius met omliggend kerkhof.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Toevalsvondst Parochiekerk Sint-Mauritius [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080798 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.