Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek 't Pandje

landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1080733
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080733

Beschrijving

Voor het landschappelijk booronderzoek werden 5 boringen uitgevoerd.

Voor het proefsleuvenonderzoek werd er in totaal 145m² aan sleuf aangelegd in het noordelijke plangebied en een put van 4,2m² in het zuidelijke plangebied. Voor het berekenen van de totale dekkingsgraad van het proefsleuvenonderzoek zijn de zones die te risicovol bleken om te onderzoeken afgetrokken van het gehele plangebied, waardoor er een dekkingsgraad van 10,5% behaald werd. Om die redenen kan men besluiten dat er een representatief en voldoende dekkend van het bodemarchief verkregen werd.

Auteurs: Vanhoutte, Christof
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE

Bronnen

Bron: VANQUICKELBERGHE E. & VANHOUTTE C. 2023: Nota Verslag van resultaten. Proefsleuvenonderzoek Izegem ‘T Pandje (prov. West-Vlaanderen), Monument Vandekerckhove nv, Ingelmunster.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Roeselaarsestraat 287 (Izegem)
Naar aanleiding van omgevingswerken gepaard gaande met de aanleg van een nieuwe wandellus en de aanleg van een park met een overdekte zone en de ontwikkeling van verschillende groenzones en wadi’s, werd er een landschappelijk bodemonderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek 't Pandje [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080733 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.