Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Zaffelare-Dorp 2

in-situbehoud, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1080714
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080714

Beschrijving

Het projectgebied heeft een totale oppervlakte van plusminus 8050 m². Rekening houdende met de zones waar geen bodemingrepen worden gerealiseerd, zijnde de noordoostelijke uitsprong en de te renoveren bebouwing in het noordelijke deel van het terrein, worden werken uitgevoerd over een oppervlakte van plusminus 6180 m². Dit betekent dat er een oppervlakte van 618 m² diende te worden onderzocht door middel van proefsleuven en een bijkomende oppervlakte van 154,5 m² door middel van extra kijkvensters. Dit is een totaal te onderzoeken oppervlakte van 772,5 m². Tijdens de uitgevoerde prospectie werd een oppervlakte van 842,8 m² onderzocht door middel van proefsleuven en proefputten. Er werden geen extra kijkvensters gerealiseerd.

Auteurs: Vervoort, Robby
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Vervoort, Robby

Bronnen

Bron: VERVOORT R., MALFLIET L. & DE KREYGER F. 2023: Nota: Verslag van resultaten van het proefsleuvenonderzoek: Zaffelare-Dorp, Lochristi (prov. Oost-Vlaanderen). RVFSA-Rapport, 166.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Zaffelare-Dorp 2 (Lochristi)
Naar aanleiding van de gedeeltelijke sloop van bestaande bebouwing, gedeeltelijke renovatie van bestaande bebouwing, het optrekken nieuwbouw met ondergrondse parking, de heraanleg van de omgeving en de aanleg van nutsleidingen, werd een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Zaffelare-Dorp 2 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080714 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.