Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Terkammenstraat

landschappelijk booronderzoek, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, verkennend archeologisch booronderzoek
ID
1080485
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080485

Beschrijving

Voor het landschappelijk booronderzoek werden 8 boringen manueel uitgevoerd.

Voor het verkennend archeologisch booronderzoek werden 15 boringen uitgezet volgens een verspringend driehoeksgrid van ca. 10m bij 12m in het centrale deel van de onderzoekzone.

Voor het proefsleuvenonderzoek werden 3 werkputten aangelegd met een totaal van 253m² sleufoppervlakte, d.i. een dekkingsgraad van 13,9% van het totale onderzoeksgebied (ca. 1.817m²). Kijkvensters werden niet aangelegd, enerzijds omwille van het ontbreken van archeologisch relevante sporen en anderzijds omwille van de smalle breedte (10m) van de onderzoekzone.

Auteurs: De Jaeger, Chantal
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: ABO NV

Bronnen

Bron: DE JAEGER C. 2023: Archeologische vooronderzoek ter hoogte van de Terkammentraat te Bogaarden in Pepingen (Vlaams-Brabant). Verslag van Resultaten, ABO Archeologische Rapporten 2021.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Terkammenstraat (Pepingen)
Naar aanleiding van wegenis- en rioleringswerken met de aanleg van een collector, werd er een landschappelijk bodemonderzoek, een verkennend archeologisch booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Terkammenstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080485 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.