Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek Stationsomgeving Fase 3

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1080460
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080460

Beschrijving

Voor het proefsleuvenonderzoek werd tijdens fase 3 een totale oppervlakte van 97,9m² uitgegraven tot op het relevante archeologische niveau. Met toevoeging van de uitgegraven oppervlakte uit fase 2 (Zwartebeekplein – 45m²) blijkt in totaal 1,1% van het projectgebied (zone voor grondverbetering niet meegerekend) archeologisch getoetst.

Auteurs: Mestdagh, Bert
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: MONUMENT - VANDEKERCKHOVE

Bronnen

Bron: MESTDAGH B. & VAN RENSBERGEN J. 2022: Nota Verslag van resultaten Proefputtenonderzoek, Diest Stationsomgeving Fase 3 (Prov. Vlaams-Brabant). Monument Vandekerckhove nv, Ingelmunster.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Turnhoutsebaan (Diest)
Naar aanleiding van de vernieuwing van nutsleidingen en het aanleggen van nieuwe bestrating werd een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. Het veldwerk en de rapportering is gefaseerd verlopen. Tijdens fase 1 werden de proefsleuven uitgevoerd in de zone voor grondverbetering. Tijdens fase 2 volgden de proefputten ter hoogte van het Zwartebeekplein. Deze nota behandeld de derde en laatste fase van het onderzoek ter hoogte van de Turnhoutsebaan (stationsplein).


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek Stationsomgeving Fase 3 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080460 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.