Gebeurtenis

Opgraving Sint-Michielskerk kerkruine

archeologische opgravingen
ID
1080047
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080047

Beschrijving

Op 27 en 28 mei 2021 voerde Studiebureau Archeologie een beperkte archeologische opgraving uit op de site van de kerkruïne ven de Sint-Michielskerk te Westmeersbeek (Houthulst). Dit gaf enkel bijkomende informatie op over de aard en het uitzicht van de funderingen van de kerkruïne. De verhoopte informatie over eventuele voorgangers van de 15de-eeuwse ruïne van de Sint-Michielskerk werd niet bekomen. De beperkte hoeveelheid menselijke resten was ook niet geschikt voor verder fysisch-antropologisch onderzoek.

Auteurs: Pieters, Marnix
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Vander Ginst V., Van Roy J. & Yperman W. 2023: Eindverslag. De archeologische opgravingen in de oude Sint-Michielskerk te Westmeerbeek, Archeo-rapport 560, Tienen.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Netestraat (Hulshout)
Het onderzoek leverde naast informatie over het uitzicht en de opbouw van de funderingen ook een beperkt aantal menselijke resten op die echter niet geschikt waren voor een verder fysisch-antropologisch onderzoek. Verder werd in één kijkputje binnen het gebouw een kettingmuur gedocumenteerd.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Sint-Michielskerk kerkruine [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1080047 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.