Gebeurtenis

Toevalsvondst Goorstraat 6

toevalsvondsten, controle van werken
ID
1076879
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076879

Beschrijving

Tijdens herinrichting- en beheerswerken door VLM in het Vierselhof te Ranst eigendom van de provincie Antwerpen werden meerdere losse vondsten opgeraapt. 

Deze werden door de medewerkers van VLM gebundeld in een verslag en als één toevalsvondst aan het agentschap Onroerend Erfgoed gemeld op 25 februari 2020. Op het tijdstip van het melden bevonden al deze vondsten zich niet meer in situ. Het domein zelf, een beschermd cultuurhistorisch landschap, werd bezocht op 23 januari 2020 samen met enkele consulenten en onderzoekers archeologie en landschappen.

Auteurs: Vynckier, Geert
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: https://id.erfgoed.net/dossiers/3650
Type: toevalsvondst (archeologieportaal)
Datum:

Bron: JANSEN I. (red.) 2023: Verslagen van archeologische toevalsvondsten uit 2020 waar geen verder onderzoek nodig of mogelijk was, Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed 255, Brussel.
Type: literatuur
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Schildesteenweg (Ranst)
In het kader van een natuurinrichtingsplan door de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) en het opmaken van een geïntegreerd beheersplan door de Provincie Antwerpen voor het domein Vrieselhof te Ranst, werden tijdens graafwerken allerhande archeologische vondsten aangetroffen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Toevalsvondst Goorstraat 6 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076879 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.