Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek De Ring

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076841
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076841

Beschrijving

Er werden 3 werkputten in de vorm van proefsleuven aangelegd. De proefsleuven hadden een breedte van 3m en werden machinaal aangelegd. Door verscheidene niet onderzoekbare zones, zoals hopen puin en een put waar voorheen een vijver lag, en het daaruit voortvloeiende plaatsgebrek werden er geen kijkvensters aangelegd.

Werkput 1 werd in het noordwesten ingekort aangezien de nieuwe luifel op het ontwerpplan niet in het huidige project zit en we die zone momenteel daarom niet mochten onderzoeken. Werkput 2 kon in het zuidwesten niet verder aangelegd worden door de aanwezigheid van een fietsenstalling en een verharde speelplaats erachter. Tot slot moest werkput 3 verder oostelijk aangelegd worden door de nog aanwezige weg in de zone waar de proefsleuf initieel gepland was.

Door middel van proefsleuven werd een oppervlakte opengelegd van 204,75 m². Dit is 5 % van de te onderzoeken zone. Er werden geen kijkvensters aangelegd, maar wel twee bestaande kelders geregistreerd met een gezamenlijke oppervlakte van 49,76 m². Dit is 1,21 % van de te onderzoeken zone. Dit betekent dat 6,21 % van de te onderzoeken zone onderzocht werd, ondanks de vele niet onderzoekbare zones.

Auteurs: Reyns, Natasja
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: All-Archeo bv

Bronnen

Bron: KENNIS J. & REYNS N. 2022: Nota Hamme – Slangstraat, Rapporten All-Archeo bv 1506, All-Archeo bv, Bornem, 49.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

De Ring, Slangstraat 12 (Hamme)
In totaal werden 2 kelders, 3 muren en 24 sporen geregistreerd, waarvan 11 kuilen, drie insteken, twee uitbraaksporen, zes verstoringen en twee natuurlijke sporen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek De Ring [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076841 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.