Gebeurtenis

Proefputten Apostelhuizen 24

in-situbehoud, proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076722
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076722

Beschrijving

Dit proefputtenonderzoek is naar aanleiding van de sloop van het bestaande gebouw en de geplande bouw van een nieuw gemeenschapshuis met tuin. Elke proefput wordt gezien als een beperkte opgraving en wordt zodanig geregistreerd. Dit vooronderzoek kan uitgevoerd worden in uitgesteld onderzoek na de sloop van het bestaande gebouw.

Op basis van de observaties van de kelderegistratie werd er besloten om af te wijken van het voorgestelde inplantingsplan uit het programma van maatregelen. De recente aard van de kelders tonen gemotiveerd aan dat verder onderzoek in deze zone aan de straatkant geen enkel nut had. Hierdoor werd er besloten om enkel de drie proefputten in de tuinzone aan te leggen. Proefput 1 werd aangelegd in het noordelijke deel van het onderzoeksgebied, proefput 2 in het zuidelijke deel en proefput 3 in het westelijke gedeelte.

Auteurs: Galle, Marit; Pype, Pedro
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: PYPE P. et al. 2022: Archeologische evaluatie door middel van proefputten ter hoogte van Apostelhuizen 24 te Gent (prov. Oost-Vlaanderen). Nota. ABO Archeologische Rapporten 1936. Gent.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Relaties

Heeft als voorganger

Terreinbezoek Apostelhuizen 24

Apostelhuizen 24 (Gent)


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Apostelhuizen 24 (Gent)
Het vooronderzoek leverde een kelder uit de 2de helft van de 20ste eeuw en een postmiddeleeuws spoor met 16de-eeuws aardewerkfragmenten op.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefputten Apostelhuizen 24 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076722 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.