Gebeurtenis

Archeologische opgraving Bijloke Binnenterreinen

archeologische opgravingen
ID
1076623
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076623

Beschrijving

Naar aanleiding van de heraanleg van de binnenterreinen van de Bijlokesite werd een archeologische opgraving uitgevoerd in de zone waar de geplande werken tot in de archeologische lagen zouden reiken. Het betreft een strook van 6m breed in het westen tegen de gevel van de kapel en de ziekenzaal. Er werd enkel opgegraven tot op de diepte van de geplande werken. Omdat de verstoring niet diep reikte, is niet het hele bodemarchief in deze zone onderzocht en blijft de archeologische aanwezigheid hoog ook na het uitvoeren van de werken. 

In de overige zones van de binnenterreinen werden de werkzaamheden archeologisch opgevolgd.

Auteurs: Geussens, Liesbeth
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Stoops G. 2016: "Bijlokekaai, Bijloke Hospitaalsite: heraanleg binnenterreinen (O-Vl)," Kroniek Archaeologia Mediaevalis, nr. 39, 118-122, Brussel.
Type: literatuur
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Bijlokekaai (Gent)
Bij de heraanleg van de binnenterreinen van de Bijlokesite werden verschillende sporen en structuren gevonden, alsook menselijke begravingen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologische opgraving Bijloke Binnenterreinen [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076623 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.