Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Burchtstraat 46-48

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076598
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076598

Beschrijving

Naar aanleiding van de geplande realisatie van een nieuwbouwproject werd een archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem uitgevoerd op het projectterrein. Omdat het terrein al in grote mate verstoord was door de recente sloop van het voormalige OCMW-gebouw, dat volledig onderkelderd was, had het vooronderzoek tot doel het archeologisch potentieel van de niet verstoorde zones te analyseren. Het onderzoek werd daarom uitgevoerd aan de hand van proefputten en -sleuven die zich voornamelijk bevonden ter hoogte van de zones die niet oorspronkelijk bebouwd waren. In het totaal werden zeven proefputten en -sleuven aangelegd verspreid over het terrein. In elke proefput werd waar mogelijk gegraven tot op de moederbodem, maar door de hoge grondwaterstand bleek dit niet altijd mogelijk. 

Auteurs: Geussens, Liesbeth; Klinkenborg, Sigrid; Cherretté, Bart
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Klinkenborg S. en Cherretté B., 2017: Ninove OCMW/Burchtstraat: Archeologisch vooronderzoek op de voormalige OCMW-site, SOLVA Rapport 92, Vlierzele.
Type: literatuur
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Burchtstraat 46-48 (Ninove)
Bij een archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem werden structuren en ophogingslagen aangesneden van de 14de tot de 20ste eeuw.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Burchtstraat 46-48 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076598 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.