Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Woestijnegoedlaan 9-11

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076590
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076590

Beschrijving

Naar aanleiding van een geplande verkaveling werd op het projectterrein een archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem uitgevoerd aan de hand van continue proefsleuven. Het proefsleuvenonderzoek volgde op een prospectie zonder ingreep in de bodem aan de hand van enkele controleboringen. Bij het proefsleuvenonderzoek werden zeven sleuven aangelegd met enkele kijkvenster om bepaalde structuren beter te kunnen onderzoeken. In het totaal werd er zo 11% van de volledige oppervlakte van het projectterrein blootgelegd. 

Auteurs: Geussens, Liesbeth; De Witte, Ann-Sophie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: De Witte A.-S. & Demoen D. 2018: Archeologische prospectie met ingreep in de bodem: Wondelgem (Gent), Woestijnegoedlaan 9-11, BAAC Vlaanderen Rapport 820, Gent.
Type: literatuur
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Woestijnegoedlaan 9-11 (Gent)
Bij een archeologisch vooronderzoek met ingreep in de bodem werden sporen en structuren waargenomen die verband houden met de tuininrichting van het kasteelpark, onder andere muurresten van de orangerie en een vijver.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Woestijnegoedlaan 9-11 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076590 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.