Gebeurtenis

Proefsleuvenonderzoek De Meersen

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites
ID
1076584
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076584

Beschrijving

Het projectgebied was ca. 0,7ha groot en was tot enkele jaren geleden in gebruik als bibliotheek, stedelijk archief en cultuurcentrum. In totaal werd 201m² via proefsleuven onderzocht.

Voor het afgraven werd gebruik gemaakt van een rupskraan met een platte graafbak van 1,80m breed. De bodem werd afgegraven tot op het eerste archeologisch relevante niveau, waar de sporen zichtbaar werden. Dit gebeurde steeds onder begeleiding van de leidinggevende archeoloog om te verzekeren dat de juiste diepte werd bekomen.

De aangetroffen structuren en sporen waren niet van die orde dat zij zich leenden tot staalname in functie van verder natuurwetenschappelijk onderzoek.

Auteurs: Bot, Bart
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: BOT B. 2018: Archeologische prospectie Ieper "De Meersen": Basisrapport, Rapport 2018/10, BRUYNINCKX T. red., Monument Vandekerckhove, Ingelmunster, 79.
Type: literatuur
Datum:


Relaties

Is gerelateerd aan


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Sint-Janstraat, Sint-Niklaasstraat (Ieper)
In het kader van de uitvoering van een nieuwbouwproject op enkele percelen gelegen langs de Sint-Niklaasstraat en de Sint-Jansstraat te Ieper voerde een team archeologen van Monument Vandekerckhove nv een archeologische prospectie uit op het terrein.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Proefsleuvenonderzoek De Meersen [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076584 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.