Gebeurtenis

Archeologische werfbegeleiding Vinkenberg II

controle van werken, metaaldetectie, houtonderzoek
ID
1076555
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076555

Beschrijving

De te begeleiden graafwerken werden uitgevoerd door een 35T-kraan met een lange giek van 9,5 meter (Caterpillar 329D Long Reach). De graafwerken werden uitgevoerd met een gladde graafbak.

Tijdens de afgraving werd systematisch gebruik gemaakt van een metaaldetector. De metaaldetectie is gebeurd met een non-motion metaaldetector van het type C.Scope-1220-XD met een zoekschijf van 25 cm. Deze detector is zeer geschikt voor archeologisch onderzoek, omdat ook bepaalde keramische objecten, zoals keramisch bouwmateriaal en grote stukken aardewerk vervaardigd uit ijzerhoudende klei, gedetecteerd kunnen worden.

Auteurs: Bakx, Ron
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: BAAC Vlaanderen bvba

Bronnen

Bron: BAKX R. 2022: Eindverslag Archeologische werfbegeleiding Sigmaproject Demervallei, Vinkenberg, BAAC Vlaanderen Archeologierapport 2050, Gent.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Zichem (Scherpenheuvel-Zichem)
In het kader van het Sigmaplan werd de afgesloten meander van de Demer terug aangesloten. Dit gebeurde met archeologische begeleiding van de werkzaamheden.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologische werfbegeleiding Vinkenberg II [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076555 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.