Gebeurtenis

Opgraving Naamestraat 99

zaden- en vruchtenonderzoek, palynologisch onderzoek, archeozoölogisch onderzoek, metaaldetectie, archeologische opgravingen
ID
1076391
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076391

Beschrijving

Er werden twee archeologische vlakken in één werkput (ca. 240m²) aangelegd.

Plaatselijk werden een aantal sporen, die bij het couperen van sporen of structuren op vlak 2, verschenen, op een derde vlak ingemeten. Uit praktische
overwegingen in functie van grondverzet, werd eerst de zuidelijke helft van de werkput verdiept tot een eerste en vervolgens tot een tweede niveau en werd nadien in de noordelijke helft van de werkput op dezelfde wijze tewerk gegaan.

Auteurs: Cleda, Benedicte
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: CLEDA B. 2022: Archeologisch onderzoek ter hoogte van de site Heilig Hart Leuven aan de Naamsestraat te Leuven (prov. Vlaams-Brabant), ABO archeologische rapporten 1521, Aartselaar.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Naamsestraat 99 (Leuven)
Naar aanleiding van de aanleg van een fietsenstalling en tijdelijke parking in het kader van de realisatie van een nieuwe polikliniek vond een archeologisch vooronderzoek en archeologische opgraving plaats.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving Naamestraat 99 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076391 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.