Gebeurtenis

Toevalsvondst Kloosterweg 3

in-situbehoud, evaluerend terreinonderzoek, toevalsvondsten
ID
1076362
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076362

Beschrijving

Op woensdag 15 september en op dinsdag 21 september voerde het agentschap Onroerend Erfgoed een beperkt onderzoek uit ter plaatse. Op de rand van het spoorwegtalud werd een muur vrij gelegd, opgebouwd in natuursteen, met o.a. hergebruikte fragmenten in blauwe hardsteen en zandsteen. Een mooi afgewerkt en versierd fragment op het uiteinde doet vermoeden dat we te maken hebben met de aanzet van een doorgang. De muur zelf is noord-zuid georiƫnteerd en loopt wellicht nog verder onder de huidige spoorweg. Het stuk muur werd zichtbaar gemaakt, opgemeten en fotografisch gedocumenteerd. Met de aannemer en de projectontwikkelaar werd overeengekomen om het muurfragment te bewaren en de inrichtingswerken ter hoogte van het spoorwegtalud aan te passen.

Auteurs: Van den Hove, Peter
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: https://id.erfgoed.net/dossiers/9528
Type: toevalsvondst (archeologieportaal)
Datum:

Bron: Jansen I. (ed.) 2023: Verslagen van archeologische toevalsvondsten uit 2021 waar geen verder onderzoek nodig of mogelijk was, Onderzoeksrapporten Agentschap Onroerend Erfgoed 304
Type: literatuur
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Kloosterweg 3 (Ninove)
Melding van muurresten in spoorwegtalud.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Toevalsvondst Kloosterweg 3 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076362 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.