Gebeurtenis

Toevalsvondst Rode-Haanstraat

muurwerkarcheologie, literatuurstudie, archiefonderzoek, bouwarcheologisch onderzoek, opgravingen vanuit wetenschappelijke vraagstelling, in-situbehoud, toevalsvondsten
ID
1076330
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076330

Beschrijving

Op maandag 4 juni 2018 voerde het Agentschap Onroerend Erfgoed het onderzoek uit. Op donderdag 31 mei werd het advies van Monumentenzorg en Erfgoedzaken Brugge meegedeeld. Zij adviseren het CBS dat de kelders in hun huidige staat in situ moeten behouden blijven (dus met gewelven), en opgevuld dienen te worden met reversibel materiaal. Aangezien dit advies pas door het CBS werd besproken op maandagnamiddag 4 juni en er onduidelijkheid was over de verdere concrete aanpak en het verdere onderzoek, werd beslist het onderzoek niet te beperken tot de contouren van de kelders maar het onderzoek zowel van het interieur als van de buitenkant volledig in detail uit te voeren.

Auteurs: Vanhoutte, Sofie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: https://id.erfgoed.net/dossiers/282
Type: toevalsvondst (archeologieportaal)
Datum:

Bron: VANHOUTTE S. 2022: Twee 17de-eeuwse straatkelders in de Rode-Haanstraat in Brugge (WestVlaanderen). Eindverslag van een toevalsvondst, Onderzoeksrapporten agentschap Onroerend Erfgoed nr. 241, Brussel.
Type: eindverslag (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Rode-Haanstraat (Brugge)
Naar aanleiding van infrastructuurwerken ontdekte men twee kelders onder de straat.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Toevalsvondst Rode-Haanstraat [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076330 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.