Gebeurtenis

Opgraving binnenplaats stadhuis

metaaldetectie, archeologische opgravingen
ID
1076329
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076329

Beschrijving

Het doel van dit onderzoek was gericht naar opvullen van hiaten binnen de geschiedenis van Diksmuide met een focus op het stadhuis en het kerkhof. In eerste instantie werden 10 werkdagen voorzien die uitgebreid werden naar 34 dagen door de onverwacht grote hoeveelheid menselijke resten. De opgraving zelf verdeelde het domein in twee delen: 60 vierkante meter voor het binnenplein en de overige circa zesenhalve vierkante meter voor de zone in het poortgebouw die volledig bestond uit werkput twee. Werkput één en drie gelegen op het binnenplein werden met behulp van een met platte/tandloze graafbak voorziene kraan afgegraven. Het vrij leggen van de inhumaties en muurrestanten gebeurden volgens de standaard methodes. De inhumaties werden achtereenvolgend: vrij gelegd met met truweel en spatel, gefotografeerd, ingetekend op schaal 1/10, beschreven op skeletfiches en gerecupereerd. De muurresten werden opgekuist, gefotografeerd, ingetekend op schaal 1/20 en beschreven.

Auteurs: Lambrecht, Matthias
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: Laisnez K. 2017: Archeologische opgraving Diksmuide stadhuis (provincie West-Vlaanderen) basisrapport, Archeologische opgraving 36, Ingelmunster.
Type: literatuur
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Grote Markt (Diksmuide)
De focus van het archeologisch onderzoek lag hem bij het stadshuis en een laatmiddeleeuws kerkhof om een aantal hiaten binnen de kennis over de geschiedenis van Diksmuide op te vullen.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Opgraving binnenplaats stadhuis [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076329 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.