Gebeurtenis

Toevalsvondst Parochiekerk Sint-Eligius

evaluerend terreinonderzoek, toevalsvondsten
ID
1076234
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076234

Beschrijving

Tijdens het graven van één van de drie leidingkanalen voor vloerverwarming werden enkele botfragmenten aangetroffen.
De gemeente is door SOLVA in kennis gesteld van de procedure bij vondstmelding. De gemeente heeft de werkzaamheden stilgelegd en aan SOLVA gevraagd de melding te willen doen bij het agentschap.
Ter documentatie van deze melding is SOLVA reeds ter plaatse gegaan (Evelien Taelman) en heeft enkele fotografische registraties gedaan van de werkzaamheden. Een uittreksel van de meetstaat van de werken is 5/10 bezorgd door de gemeente, waaruit blijkt dat de geplande uitgraving niet dieper reikt dan wat reeds werd waargenomen: tot max. -75cm.
De werken omvatten het uitbreken van de vloer en onderliggend zandbed, en het graven van drie leidingkanalen: twee in de lengterichting van het schip, en één dwarskanaal ter hoogte van het koor dat deze beide kanalen verbindt.

Auteurs: Cherretté, Bart
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)

Bronnen

Bron: https://id.erfgoed.net/dossiers/206
Type: toevalsvondst (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Maarkeweg (Maarkedal)
Georiënteerde dorpskerk binnen een rechthoekig ommuurd kerkhof; voorheen een kleiner ovaalvormig kerkhof vergroot in 1786 en in 1892 vernieuwde kerkhofmuur en toegangshekken.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Toevalsvondst Parochiekerk Sint-Eligius [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076234 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.