Gebeurtenis

Archeologisch vooronderzoek Meersstraat 31, zone 1

proefsleuven en proefputten i.f.v. sporensites, verkennend archeologisch booronderzoek, landschappelijk booronderzoek
ID
1076151
URI
https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076151

Beschrijving

Het landschappelijk booronderzoek werd uitgevoerd a.d.h.v. 8 boringen. Op basis van de vraagstelling werden de boorpunten zo ingepland opdat aan de hand van de boringen vlakdekkende uitspraken kunnen gemaakt worden.

Het verkennend archeologisch booronderzoek betreft 32 boringen. Er werd geopteerd voor een boorgrid van 10 bij 12m over het volledige terrein, waarbij de raaien op een afstand van 10m werden ingepland en de afstand tussen de boringen op de raai 12m bedraagt waarbij er sprake is van een verspringend driehoeksgrid.

Er werden uiteindelijk 7 proefsleuven aangelegd. In totaal werd daarmee een oppervlakte van 265 m² gesleufd binnen het onderzoeksgebied dat een oppervlakte van ca. 3 900 m² heeft. Dit is ca. 7%. Omwille van de quasi totale afwezigheid van relevante archeologische sporen en de aanwezigheid van de ontoegankelijke zones (ca. 250 m²) in combinatie met de versnipperde toegankelijkheid door de aanwezigheid van stronken, werd het verder uitbreiden van de sleuven of het aanleggen van kijkvensters hier als niet nodig noch relevant beschouwd.

Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Ruben Willaert nv

Bronnen

Bron: DE BRANT R. & VANBRABANT E. 2022: Meersstraat 31 (Wachtebeke, Oost-Vlaanderen). Projectcode: 2022F224 Juni 2022. Nota Deel 1: Resultaten van het vooronderzoek met ingreep in de bodem, Ruben Willaert NV, Sint-Michiels-Brugge.
Type: nota (archeologieportaal)
Datum:


Bekijk gerelateerde waarnemingen

Meersstraat 31 (Wachtebeke)
Naar aanleiding van de bouw van een nieuw woonzorgcentrum en assistentiewoningen werd er een landschappelijk bodemonderzoek, een verkennend archeologisch booronderzoek en een proefsleuvenonderzoek uitgevoerd. De bodemingrepen zullen in 3 fasen verlopen. Fase 1 en 2 grijpen beide in op zone 1 binnen het projectgebied, In dit rapport worden enkel de resultaten van de onderzoeken binnen deze eerste zone besproken.


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Archeologisch vooronderzoek Meersstraat 31, zone 1 [online], https://id.erfgoed.net/gebeurtenissen/1076151 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Agentschap Onroerend Erfgoed

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.